Soyuducu 24 nece secmek > 자유게시판

본문 바로가기

자유게시판

Soyuducu 24 nece secmek

페이지 정보

profile_image
작성자 Omar Elmer
댓글 0건 조회 98회 작성일 22-08-28 10:29

본문

Necə soyuducunu seçmək və artıq funksiyalara görə artıq verməmək

Soyuducu həmişə mənə sadə və əbədi texnika görünürdü.

O ki, valideynlərdə dəyir (durur), adi və navorotov-suz, artıq il iyirmi işləyir. Nə vaxt ki, mən köçürdüm, özü almaq lazım oldum. Məlum oldu ki, soyuducular müxtəlif tiplər olur, unikal funksiyalarla və xüsusiyyətlərlə. Mövzuya yükləndi, bütün incəlikləri aydınlaşdırdı və təcrübə ilə bölüşürəm.

Budur ki, soyuducunu seçərək diqqəti yönəltməyə dəyir.

Qabaritlər
Soyuducunun altında yerlə müəyyən edin — adətən bu əsas məhdudiyyət. Standart soyuducuların hündürlüyü — iki metrə qədər, dərinlik — 50-dən 70-ə qədər baxmaq

Variantların eni üzrə (görə) daha böyükdür (daha çoxdur). Əgər kiçik mətbəx, tonermoa.com onda dar və ya standart soyuducunu axtarmaq daha yaxşıdır — 50-ə qədər və 65 santimetr müvafiq olaraq. Geniş soyuducular — 90 santimetrə qədər — daha bahalı (daha əziz) dəyirlər (dururlar). Nəhənglər 90 santimetrdən daha geniş var — adətən bu Side-by-Side qurğusunun dvuxdvernıesi. Qapının belə soyuducularında adətən yan yana yerləşdirilmişdir, və (amma) deyil dostun üzərində dost.

Hələ (daha) ventilyasiya və istiliyin aparması üçün yeri qoymaq (tərk etmək) lazımdır. Divarlara qədər məsafə istehsalçılar yazırlar: qurulan modellərdə o daha az, ucuz standartlarda — daha. Yuxarıdan 10 santimetr minimum boş sahə yönəlməyə dəyir və 5 üzrə (görə) — 10 santimetr dalında və böyürdən.

Radiatorun, lövhənin və ya istiliyin başqa mənbələrinin yanında soyuducunu qoymaq olmaz — heç olmasa 50 məsafəni baxmağa qoyun (tərk edin) Əgər başqa çıxış yoxdursa, batareyaya istilik izolyasiyası materiallarından qutunu quraşdırın, məsələn xüsusi karton. Amma əgər soyuducunun motoru istiliyin öhdəsindən gəlməyəcəksə (xəbər tutmayacaqsa) və çox güclü qızışacaqsa, onda onu zəmanət üzrə (görə) təmir etmək çətin ki, alınacaq: xidmət mərkəzi nəticəni verəcək ki, erubobaek.com sındırma (sınıq) istismar şərtlərinin pozulmalarına görə oldu.



Soyuducunun tipi
Konstruktiv xüsusiyyətlərdən asılı olaraq soyuducuların bir neçə (bir qədər) variantı var. Məsələn, onları kameraların miqdarı üzrə (görə) bölürlər.

Kamera — bu ayrı qapı üçün (arxasında) gizlədilmiş qurğunun blokudur. Mən odno--la görüşürdüm (qarşılaşırdım), iki - və çox kameralı soyuducular.

Odnokamernıe — bir qayda olaraq, modelin ölçüsü üzrə (görə) kiçiklər. Mehmanxanalar, ofis, bağ və ya çıxarılan mənzil yarayır — bu ucuz qurğulardır. Dondurucu kameralar ya yox ümumiyyətlə, və ya o çox kiçik və soyuducunun daxilində tikilmişdir, yuxarı adidir.

Dvuxkamernıe — ən məşhur modellərdir. Bir qayda olaraq, yuxarı (üst) böyük kamera orta hesabla +5 temperaturla soyudulmuş məhsulların saxlanılması üçün cavab verir — 8 °С, və (amma) alt — dondurulma üçün. Kiçik dondurucu kamerayla modellər yuxarıdan var — yaxınlaşacaq (uyğun gələcək), əgər dondurucu kameradan tez-tez istifadə edirsinizsə və hər dəfə əyilməyə narahatdır.

Çox kameralı soyuducularda üç, dörd və ya beş kamera ola bilər. Hər kamera soyumanın öz tipi üçün (arxasında) cavab verir. Məsələn, bu tərəvəzlərin və meyvələrin təravətinin saxlanılması üçün dondurucu kamera, adi soyuducu və xüsusi kamera ola bilər.

Hələ (daha) Side-by-Side qapılarıyla soyuducuların ayrı tipi var. Bu dvuxkamernıy soyuducu ola bilər: solda dondurucu hissə yerləşdirilmişdir, o bir az daha az, sağda — soyutma. Və ya çox kameralı, nə vaxt ki, soyumanın müxtəlif dərəcəsiylə kameraların bir neçə (bir qədər) variantı əlavə edilir. Side-by-Side modelində daha çox ərzaq yerləşir, amma onlar daha bahalı (daha əziz).

Hesab edilir ki, nə qədər soyuducuda daha çox kamera, o qədər daha rahat. Məsələn, nə vaxt ki, tərəvəzlər sizə lazımdır, xn--zf4b19g.com bütün qurğunu açmamaq lazım olacaq, yalnız kiçik onun hissəsini — temperaturun bu daha az tərəddüdündən, enerjinin və motorun resursunun daha az xərci.


Dondurucu kamerada minimal temperatur
Əgər siz daha çox həftə dondurulmuş vəziyyətdə məhsulları saxlamağı planlaşdırırsınızsa, baxmaq lazımdır, nə qədər aşağı temperaturu dondurucu kamera dəstəkləyə bilər. Bu göstərici üçün xüsusi damğalamanı (nişanlamanı) fikirləşdilər — "ulduzlar" və ya "qar dənəcikləri". Onu qurğunun üz panelində yerləşdirirlər.

İndi hətta soyuducuların ucuz modellərində iki qar dənəciyiylə dondurucu kameraları tapmaq çətindir. Üçün və dördün arasında xüsusi fərq yox.


Soyuducunun həcmi
İstehsalçılar adətən litrlərdə soyuducunun ümumi həcmini göstərirlər və onu soyutma və dondurucu kameranın həcminə bölürlər.

Ümumi həcmin seçimi sizin vərdişlərinizdən asılıdır. İki-üç insandan ailə üçün adətən 200 çatır — 250 litr. Əgər bir neçə həftəyə məhsullarla irəli alınmağa üstünlük verirsinizsə — 300 və daha çox litrlik axtarın. Azarkeşlərə tərəvəzlərin və meyvələrin şaxtaları heç olmasa həcmli dondurucu kameranı 250 litrdə axtarmağa dəyir.



Razmorozki tipi
Əvvəl soyuducular əl ilə donunu açmaq lazım idi: rozetkadan çəngəli çıxartmaq, məhsulları çıxartmaq (tapmaq) və gözləmək, hələ ki buz əriyəcək. Əgər donunu açmamaqsa — buz qatı çıxacaq, yoxsa buzun qayaları, sonra istiliyin tənzimlənməsi pozulacaq, m131.mir0119.gethompy.com mühərrik uçacaq.

Razmorozke vaxtı (yanında) həmçinin heç nə yaxşı olmur: su axır, motor çox qızır — sıfırdan soyumaya çox resurs xərcləmək lazım olur, və (amma) deyil soyuğun dəstəyinə.

Müasir soyuduculara buz qatının qarşısının alınmasının iki sistemi qurur.


Damcı sistem. Su dal divarda yığılır, buz parçalarına çevrilir. Sonra təsiri altında kompressordan istilik xüsusi rezervuara əriyir və axır, haradan artıq buxarlanır. Sistemin üstünlüyü — daha az səs-küy, demək olar ki yoxdur istiliyin itmələri. Minus — divarlarda buzu yarana bilər, buna görə soyuducu əl ilə donunu açmaq lazımdır.


Razmorozki vaxtaşırılığı soyuducuya təlimatlara göstərilmişdir. Adətən bu 3 — 6 ay, amma daha çox (tez-tez) sadəcə soyuducunun divarında buz qatının yaranması (meydana çıxması) vaxtı donunu açmağı məsləhət görürlər. Təlimatda belə sətiri axtarın: "Endirilmiş temperaturun zonasını qalınlıqla 3-lə buz qatının yaranması halında donunu açmaq lazımdır — 4 millimetr".


Yalnız soyutma kameralar damcı sistemlə təchiz edilmişdir, buna görə hər halda dondurucu kameranı izləmək və onun donunu açmaq lazım olacaq, nə vaxt ki, orada 3-də buz qatının qatı yaranır — 5 millimetr və daha.

No Frost. Bu sistem daha mürəkkəb. Kameranın dal divarında buxarlandırıcı və ventilyatoru qurulmuşdur (təyin edilmişdir), hansılar ki, havanı soyuducunun daxilində dövr etməyə məcbur edirlər. Rütubət qırovu yaradaraq buxarlandırıcıda çökür. Kompressorun istiliyindən o əriyir, rütubət rezervuara çıxarılır və orada buxarlanır. Buz qatı yaranmır, çünki ventilyator lazımlı yerə soyuq hava daim "qovur".


İstehsalçılar No Frost-u qururlar və soyutma bölməyə, və dondurucu kameraya. Buz qatı meydana çıxmır, və (amma) razmorozka lazımdır, yalnız qurğunu yumaq üçün.



İqlim sinifini müəyyən edin
İstehsalçılar soyuducuları buraxırlar, hansılar ki, işləyə bilərlər və isti mətbəxlərdə, və sərin podvallarda — əsasən onlar motorun gücüylə, əlavə soyumayla və ya başqa konstruktiv xüsusiyyətlərlə fərqlənirlər. Lazımlı variantdan istifadə zəmanət üçün əhəmiyyətlidir: əgər soyuducu sınacaqsa, və (amma) istehsalçı sübut edəcək ki, siz istismar şərtlərini pozdunuz, onda pulsuz təmir etməyəcəklər və pul qaytarmayacaq.

İqlim sinifinin damğalamasını (nişanlamasını) qurğu haqqında qalan informasiyayla əsas yapışdırmada yerləşdirirlər — o soyuducunun qapıcığında ola bilər, içəridə və ya dalında.

Budur hansılar variantlar var.

N — iqlim sinifinin standart variantıdır: soyuducu +16-dan temperaturla yerlərdə (yerləşdirmələrdə) °С °С +32-ə qədər işləyir.

SN — onlar üçün variantdır, kim podvalda və ya sərin bağda soyuducudan istifadə etmək istəyir: +10-dan °С +32-ə qədər °С.

ST — isti regionlar üçün: +18-dən °С +38-ə qədər °С.

T — çox isti iqlimdir, içəridə +18-dən °С +43-ə qədər °С.

Bir qurğuda iqlim sinifləri bir neçə (bir qədər) ola bilər. Məsələn, hamı (hər şey) dörd — bu o deməkdir ki, soyuducu °С °С +10-dan temperaturlar vaxtı (yanında) +43-ə qədər işləyir.

Kompressorların miqdarı
Soyutma kompressor — bu qurğunun düyünüdür, hansı ki, soyuğun dövriyyəsi və lazımlı temperaturun saxlanılması üçün cavab verir. Əgər soyuducuda bir kompressor, onda o cavab verir və soyutma üçün, və dondurucu bölmə üçün. Bu yaxşıdır, amma belə texnikada resurs daha sürətli istehsal edilir.

Soyuducular dvuxkompressornıe olur — hər bölməyə öz elementi. Belə qurğularda ayrı-ayrılıqda kameraların donunu açmaq olar, temperaturun dəqiq tənzimləməsi var. Belə soyuducularda resurs həmçinin daha böyükdür (daha çoxdur), çünki kompressor yalnız konkret bölmədə lazımlı temperaturun yaradılması üçün qoşulur.

Kompressorlar iki növ olur:

Xətt — işləyir, hələ lazımlı səviyyəyə qədər temperaturu çatdırmayacaq, və (amma) sonra sönür. Nə vaxt ki, kamerada daha ilıq olur, yenidən qoşulur.
İnvertor — daim işləyir, cərəyanın çeviricisinin hesabına müxtəlif gücü verə (ələ verə) bilər. Belə kompressorlar daha az köhnəlir və daha az enerji xərcləyir, amma xətlərdən daha bahalı (daha əziz).

Səs səviyyəsini yoxlayın
Bu parametr mənzil-studiyalar sakinləri üçün xüsusilə aktualdır, hansılara ki, soyuducuyla bir otaqda yatmaq lazım olur.

Gizlicə soyuducu təxminən 40 dB səs səviyyəsiylə işləyir — bu görünür sakit pıçıltıya və ya küçədə yarpaqların (vərəqlərin) xışıltısına. Soyuducuların əksəriyyəti mümkün səviyyələr ötmür, amma almadan əvvəl (qarşısında) yoxlamaq daha yaxşıdır: 50 dB — bu kifayət qədər uca səsdir.

Seçim üçün qısa qəbz-yarpaq (vərəq)
Qabaritlərlə müəyyən edin: darı seçmək olar — en 45 santimetr, standart — 50 — 60 santimetr və ya çox geniş soyuducu — 90 — 120 baxmaq
Qabaritlərdən asılı olaraq soyuducunun tipiylə müəyyən edəcəksiniz: kiçik odnokamernıy, standart dvuxkamernıy və ya böyük Side-by-Side.
Əgər uzun müddət məhsulları dondurmağı planlaşdırırsınızsa, yoxlayın ki, dondurucu kamera aşağı temperaturları dəstəkləsin: bir "qar dənəciyi" — bu −6 °С, iki — −12 °С, üç — −18 °С, dörd — −24 °С. İki ayda ətin saxlanılması üçün minimum üç qar dənəciyi lazımdır.
İqlim sinifini müəyyən edin: əgər nədənlə evdə daha ilıq +32 °С, onda ST-ı və ya T-ı axtarın. Əgər soyuducu aşağı +18 °С temperatur vaxtı (yanında) işləyəcəksə, SN sinifi lazımlıdır. Və ya birdən (dərhal) soyuducunu bütün siniflərlə götürün.
Adi soyuducularda bir kompressor — daha yaxşıdır, əgər o invertorsa. Bahalılarda (əzizlərdə) — iki, daha effektiv dondurucu kamerada və soyutma bölmədə temperaturu nizama salmaq belə alınır.
Səs səviyyəsini yoxlayın: sakit 40 dB-a qədər olacaq.
Bilin (tanıyın), nə qədər soyuducu temperaturu saxlayır, əgər elektriki kəsəcəklərsə: nə qədər daha uzun, onlara daha yaxşıdır.


En ucuz qiymete soyuducu Smarton.az saytinda

댓글목록

등록된 댓글이 없습니다.